30 Kasım 2021 Salı 08:22

ÇOCUK MECLİSİ 26. DÖNEM MAZBATA TÖRENİ COŞKUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 26. Dönem Açılış ve Mazbata Töreni, Belediye Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ’ın katılımlarıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Açılış Töreni’nde Yeni Dönem Başkanlık Divanı üyeleri ve seçimle göreve gelen 26. Dönem Üyeleri, Açılış Töreni coşkusunu bir arada yaşadılar.

26. Dönem Başkanı Su Naz GÖRGEL, “Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Ve bu anlamlı günde çocuk dostu, öğrenci dostu, halkımızın en zor anlarında hep yanında olan Sayın Belediye Başkanımızın burada bulunmaları bizler için büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağı, bunu belirtmek isterim” diyerek sözlerine başladı.

Su Naz Görgel konuşmasına, “Bu Mecliste çıkan her ses, kağıda yazılan her sözcük ve Ankara için çabalayan her çocuk,  gelecek nesiller için bir ışıktır. Bu Meclis’te hepimiz önce bir çocuk, sonra bir birey ve ardından birer lideriz.. Dokuz yaşında girip 14 yaşında, Başkanlık yaparak veda edeceğim bu Meclis bana öncelikle, idealim olan ve temel çocuk haklarının “eşitlik ilkesi” için farkındalık yaratma şansı tanıdı. Demokratik bir seçimle Meclis kapısından giren tüm üyeler, buradan çıkarken asla aynı çocuk olarak ayrılamaz.

Biz, Atatürk’ün çocuklarıyız; yılmadan, bilimin ve medeniyetin izinde, haklarımıza sahip çıkarak, yönetimlerde söz sahibi olmak için çalışacağız. Bana ödünç verdiğiniz bu görevle, tüm Ankaralı çocukları temsil etmeyi heyecanla bekliyorum. Umarım bu dönem,  gerçekten fark yarattığımız bir dönem olarak, Meclis tarihimizde yer alır.” şeklinde devam etti ve Divan Üyeleri, Neva Yurt; Ahmet Erdem Kayhan, Zümra Turgut ve Belinay Koçoğlu da, yaptıkları açılış konuşmalarında, Dünya Çocuk Hakları Günü’ne vurgu yaparak, Çocuk Meclisi’nin bu anlamda üstlendiği rolün, çocuk dostu bir kentin en önemli “yapı taşlarından biri “ olduğunu ifade ettiler.

Törende, açılışa özel Üç Önerge okundu. Maya Nil Yıldırım, Muhammed Emrecan ÖZTÜRK  ve Ali Tuna TANGÜREK’in önergeleri okunup oylandıktan sonra, 25. Dönem Başkanı Çağın ALADAĞ da Meclis’ e veda konuşmasını gerçekleştirdi; ALADAĞ’a plaketini, kendisinden görevi devralan 26. DönemBaşkanı Su Naz GÖRGEL takdim etti;  çalışmaları ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ve 26. Dönem Açılış Töreni dolayısıyla, çocukları da yanına alarak toplantıda bulunan, kürsü’den çocuklara seslenen Belediye Başkanımız Mansur YAVAŞ’ın konuşmaları, tüm üyeler tarafından büyük bir coşku ve heyecanla dinlenirken, “bizim için büyük anlamı olan bugünde yanımızda olduğunuz için bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler. Belediye Başkanımız "Sevgili evlatlarım, henüz bu yaşta, demokratik bir süreçten geçtiğiniz, bu cesareti gösterdiğiniz ve Ankara'mıza değer katmak için bizimle birlikte hareket ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Geleceğimiz sizlersiniz" dedi.

Belediye Başkanımız Mansur YAVAŞ’ın elinden mazbatalarını alan çocuklar,   toplu fotografların çekilmesinin ardından, resmen göreve başlamış oldular