09 Mart 2020 Pazartesi 12:04
ÇOCUK MECLİSİ’NİN ZABITALARI !

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 25. Dönem üyeleri, “Çocuk Zabıtalar Denetliyor” Etkinliği gerçekleştirdiler
Çocuk Meclisi’nin 12. Dönem kararı olarak uygulanmakta olan çalışma, AŞTİ’de gerçekleştirildi ve ilk gurupta 16 çocuk yeraldı.
Zabıta Şube Müdür Veda OĞAN’ı ziyaret eden Başkanlık Divanı ve Komisyon üyeleri, denetimler öncesi, çeşitli sorular yönelterek hem zabıta çalışmaları ve AŞTİ’deki uygulamalar hakkında bilgiler edindiler, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kadın zabıta müdürü olarak yeni görevinde başarılar dilediler. Meclis Başkanı Çağın ALADAĞ “tarihi 1800’lere uzanan, toplumun huzuru, rahatı ve güveni için pek çok alanda zorlu bir görevi yerine getiren Zabıtamıza kolaylıklar diliyoruz. Tüketicinin korunmasında da önemli görevleriniz olduğunu biliyor, başta gıda ürünleri olmak üzere bizim de bu yaşlardan bilinçli tüketici olmamız gerektiğini biliyoruz” dedi ve kendilerini güler yüzle karşılayarak zaman ayıran tüm ekibe teşekkürlerini sundu.

Bilgilendirme toplantısının ardından, Çocuk Meclisi ‘nden birer anı çantası da hediye eden çocuklar, büfeleri ve restoranları, zabıta ekipleri ile birlikte denetleyerek, uyulması gereken kuralları ihmal eden bazı işletmelere, eksikleri sebebiyle uyarı ve ceza uygulamalarına da katıldılar.
Çocuklar renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, AŞTİ gibi geniş bir alanda 7/24 çalışmalar yürüten Zabıta’nın sorumluluklarını uygulamalı olarak görmüş olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.

ÇOCUK MECLİSİ