Çocuk Meclisi Uzaktan Eğitimlere Devam Ediyor

22 Temmuz 2020 Çarşamba 10:40
Çocuk Meclisi Uzaktan Eğitimlere Devam Ediyor

ÇOCUK MECLİSİ UZAKTAN EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, pandemi öncesi planladığı etkinliklerin bazılarını online olarak gerçekleştirmeye devam ediyor

Meclis üyeleri, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Koordinatörlüğü’nün Çocuk Üniversitesi ile devam eden işbirliği kapsamında “Beyin ve Öğrenme Okulu” nun uzaktan eğitimine katıldılar. Programın açılışında kısa bir konuşma yapan 25. Dönem Başkanı Çağın ALADAĞ, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “ Bilim ve Fen Nerede İse Oradan Alacağız …. Bilim ve Fen İçin Kayıt Ve Şart Yoktur.”; bizlere bilimi sevdirmeyi, bilimin aydınlık yüzüyle tanışmamızı hedefleyen bu programları hazırladığınız sizlere tüm meclis üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim “ dedi.

Yürütücülüğünü Prof.Dr.Ahmet Altındağ’ın yaptığı programa katılan 33 Meclis üyesi, vücudumuzun belki de en karmaşık organı olan beyinle ilgili çok önemli bilgileri, çeşitli bulmacalarla, oyunlarla zenginleştirilmiş zevkli, anlaşılı ve renkli bir anlatımla öğrenme fırsatı elde ettiler. Çocuklar, Beynin bölümlerini, sağ-sol yarıkürelerinin fonksiyonlarını, beyincik, beyin sapı, nöronlar gibi daha pek çok başlıkta son derece değerli bilgiler kazandılar.

Prof.Dr.Altındağ, özellikle 10-19 yaş arası çocuk ve gençlerin yeterince uyumadıklarını, buna karşın bu yaş gurubunun günde mutlaka 9 saat uyumalarının beyin gelişimi ve sağlığı için önemini vurgularken, beyin sağlığı için yapılması gerekenleri iyi beslenme, sağlam bir kahvaltı ile güne başlamak, hareketli olmak ve spor yapmak; bol kitap okumak, oyunlar oynamak, müzik aletleri ile ilgilenmek, bir enstrüman çalmak şeklinde özetlerken, öğrenmenin en aktif olduğu saatlerin sabah 09.30-12.00 ve 15.30-17.00 olduğunu da vurguladı. Akıl, zeka, beyin gelişim ve beynin nasıl beslendiği gibi konuları da çocukların ilgisini çekecek biçimde anlatan Prof.Dr.Altındağ, kısa süreli bellek uygulamalarından da örnekler verirken, minik hatırlama testlerden başarıyla geçen üç Meclis üyesini, Beyin ve Öğrenme Okulu’na davet etti.

Meclis üyeleri, pandemi sürecinde katıldıkları uzaktan eğitimlerden çok yararlandıklarını, bu gibi eğitici ve öğretici programlardan yararlanma şansı elde ederek, hem Meclisten uzak kaldıkları zamanlarını, hem de yaz tatillerini verimli geçiriyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler

Çocuk Meclisi Uzaktan Eğitimlere Devam Ediyor
Çocuk Meclisi Uzaktan Eğitimlere Devam Ediyor
Çocuk Meclisi Uzaktan Eğitimlere Devam Ediyor
Çocuk Meclisi Uzaktan Eğitimlere Devam Ediyor