Haydi Çocuklar Meclis’e!

HAYDİ ÇOCUKLAR MECLİS’E!

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ
ÜYELİK BAŞVURULARI BAŞLIYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ 26.Dönem Üyelik başvuruları 20 EYLÜL’ de başlıyor.

Çocukların “Kararlara Katılım hakkı” gereği, görüşlerini, taleplerini özgürce ifade etmeleri, alınacak kararlarda söz sahibi olmaları, çözüm önerileri geliştirmeleri, kendi oylarıyla seçme - seçilme deneyimini yaşayan, demokrasi kültürünü özümsemiş; geleceğe güvenle bakabilen yeni nesiller yetiştirilmesi amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren “Çocuk Meclisi”, yeni dönemde yeni üyeleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

İlk ve ortaokula devam eden 9 - 14 Yaşları arasındaki  ( Ekim 2021 itibariyle 9 yaşından küçük ya da 15 yaşından gün almamış ) çocuklar,  25 Ekim tarihine kadar başvurularını online https://abbcocukmeclisibasvuru.ankara.bel.tr/ adresindenya daOkul Öğrenci Belgesiyle birlikte fotograflı ve veli onaylı - imzalı şekilde başvuruformlarını Çocuk Meclisi adresine elden teslim ederek ilk adımı atabilirler.

Geçmiş yıllardan farklı olarak ve pandemi şartları da göz önünde bulundurularakaday tanıtımlarınınabbcocukmeclisi instagram adresiüzerinden yayınlanması planlanmakta olup, başvuruyapan adaylar, 20 Eylül- 25 Ekim tarihleri arasında birer dakikalık video hazırlayarak [email protected] mail adresine göndereceklerdir.

Başvurusunu yapmış olanların, Meclis üyelerini belirlemek için tüm adaylar arasından beğendikleri Üç isim için oy kullanacakları tarih 31 EKİM olarak planlanmakta olup, oy kullanma işlemleri gün boyunca, Sıhhıye’deki Çocuk Meclisi Binası’nda kurulacak sandıklarda gerçekleştirilecektir .

Pandemi koşullarına göre sözkonusu tarihlerde oluşabilecek değişiklikler ayrıca duyurulacaktır.

ABB ÇOCUK MECLİSİ BAŞVURU FORMU

BİLGİ İÇİN LÜTFEN İLETİŞİME GEÇİNİZ