Meclis Tatile Girdi

14 Ağustos 2013 Çarşamba 10:13
Meclis Tatile Girdi

BÜLTEN

24.06.2013

MECLİS TATİLE GİRDİ
 

Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi, yoğun bir dönemi daha geride bırakarak tatile girdi.

23 Haziran tarihinde geçekleştirilen 9. ve son genel kurulda çocuklar meclise veda ettiler.

Başkanlığını Umut Bayraktar’ın yaptığı son toplantıda serbest programa geçmeden önce iki de önerge okundu ve kabul edilerek, 18. Dönemde alınan karar sayısı 192’ye çıktı.

Komisyon toplantıları, genel kurullar, kurum ziyaretleri, geziler, kültür sanat programları, eğitim seminerleri, uygulamalı çalışmalar, üniversiteler ve çocuklarla ilgili kurumlarla gerçekleştirilen programların ardından 18. Dönem sonra erdi.  Çocuklar, bir sonraki dönemde de üye olmak için, şimdiden sabırsızlandıklarını belirtirken, 14 yaşını dolduran üyeler ise bir daha meclis üyesi olamayacakları için üzüntülerini dile getirseler de, tüm çocukların ortak görüşü, Meclisteki anılarını hiçbir zaman unutmayacakları idi. Tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam eden bir meclisin üyesi olmaktan gurur duyduklarını da sözlerine ekleyen çocuklar, çocukları seven ve onlara büyük önem veren Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e bir kez daha teşekkürlerini ifade ettiler.

Ailelerin de izleyici olarak salona alındığı son toplantıda “bir dönemin ardından” slayt sunumunu izleyen çocuklar, şarkılar, melodiler, şiirler, fıkra ve bilmecelerle tüm senenin yorgunluğunu attılar, neşe içinde, gönüllerince bir veda gerçekleştirdiler. Meclise flütleri, armonika, gitar ve bağlamaları ile gelen çocuklar kürsüden tüm yeteneklerini sergilediler, birlikte eğlendiler, güldüler, coştular. Çocuklar, Meclisle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar, şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler; bilmeceleri yanıtlamak için birbirleriyle yarıştılar, fıkralara güldüler, adeta gün bitmesin istediler.

Çocuklar tatil sevinci kadar, Meclis’ten ve öğretmenlerinden ayrıldıkları için hüzünlendiklerini de belli ettiler, öğretmenleri ile hatıra fotoğrafları çektirdiler, yeni dönemde yeniden görüşmek dilekleriyle meclisten ayrıldılar.

Yeni dönem Meclis kayıtları, her yıl olduğu gibi, 2013-1014 eğitim- öğretim dönemiyle birlikte okulların açılmasının ardından alınmaya başlanacak.

ÇOCUK MECLİSİ