19. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ KARARLARI
21 ARALIK 2013 TARIHLI AÇILIŞ TÖRENİ VE GENEL KURUL KARARLARI


1- Basın Yayın Komisyonu’nun “Çocuklar için çıkarılan yayınların görme engelli çocuklar tarafından takip edilebilmesi amacıyla kabartma harflerle Braille alfabesiyle de basılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
2- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Çocukların dileklerini gerçekleştirmeye yönelik, Hayallerimiz İçin Bir Dilek Tutalım etkinliği düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
3- Eğitim Komisyonu ’nun “ Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması amacıyla okullar başta olmak üzere, yeni yapılacak binalarda güneş enerjisinden yararlanılması; enerji, elektrik ve ısı tasarrufunda örnek binaların yaygınlaştırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

12 OCAK 2014 TARIHLI III. GENEL KURUL KARARLARI

4- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Bedensel engelli çocuklar için okulların fiziki şartlarının uygun hale getirilmesi’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
5 Çocuk Hakları Komisyonu’nun “ Halen devam etmekte olan çocuk gelinler konusunda daha fazla bilinçlendirici, önleyici çalışma yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
6. Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Tüm kentsel alanların, görme engellilerin rahatça yaşayacağı alanlara dönüştürülmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
7- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Sokakta çalıştırılan çocukların okullarına devam edebilmelerinin sağlanması“ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
8- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Çocuk Hakları ilkeleri doğrultusunda maddi durumu iyi olmayan çocuklar için, her semtte ödev evleri yapılması “ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
9- Basın Yayın Komisyonu’nun “Kullanmadığımız ancak temiz ve kırılmamış, iyi durumdaki oyuncakların toplanarak ihtiyacı olan çocuklara verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
10- Basın Yayın Komisyonu’nun “Çocuk Meclisi çalışmalarının TRT ÇOCUK Kanalı’nda yayınlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
11- Basın Yayın Komisyonu’nun “Görme engellilerin oynadığı Golbol Sporuna destek verilmesi’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.


12- Basın Yayın Komisyonu “Çocuklara teknolojik bağımlılıklarını yenebilmeleri, farklı etkinliklere yönelebilmeleri için daha fazla fırsat sunulması ve bu fırsatlara tüm çocukların ulaşabilmesi için semtlerde sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
13- Basın Yayın Komisyonu’nun “Her okulun önüne yaya geçişlerine rahatlık sağlanması için hız yavaşlatılacak kasis takılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
14- Barış ve Kardeşlik komisyonu’nun “Braille Alfabesi ve diğer gelişmiş teknolojilerin yeraldığı, görme engellilere dönük kütüphanelerin çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
15- Barış ve Kardeşlik komisyonu’nun “Enerjiden tasarruf edebilmek amacıyla tüm okullarda yalıtım sisteminin mecburi olması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
16- Barış Kardeşlik Komisyonu’nun “ Tüm resmi ve özel kurumlarda, tasarruflu cihazların kullanılmasının yaygınlaştırılması için” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
17- Barış Kardeşlik Komisyonu’nun “ Vatanımızın nasıl kurtulduğunu, unutmamak, o zamanki şartları ve tarihimiz öğretmek için hazırlanmış ‘Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele’ isimli oyun setinin okullarımıza ve Avrupa’daki kardeş şehirlerimizdeki arkadaşlarımıza hediye olarak gönderilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
18- Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun “Tüm okullarda donanımlı bir muayene odası ve bir doktor bulundurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
19- Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun “Rüzgar ve Güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması ve gerekli çalışmalarının yapılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
20- Çevre Sağlık Komisyonu “ Okulların bahçelerine cam, plastik ve kağıt atık kutuları konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
21- Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun “Atık yağ toplama konusunda daha çok bilinçlenmemiz ve bu çalışmaları yapan merkezlerin belediyelerce afişlerle halka daha çok duyurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
22- Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun “Okul bahçelerinin bakım ve temizliğinde belediyelerden destek verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
23- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Ankara’da Çocuk Festivali düzenlenmesi, bu kültür sanat festivalinde hem çocukların görev alması hem de çocukların beğeneceği etkinliklerin yeralması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
24- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Yetenekli ancak imkanı olmayan çocuklara yönelik parasız eğitim veren Kültür Sanat Okulları açılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

25- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Tüm çocukların şehrimizdeki kültür sanat etkinliklerinden faydalanmaları için planlama yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
26- Kültür Sanat Komisyonu’nun “İşyerlerinin ve özellikle gıda üreten yerlerin temizlik denetimlerinin arttırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
27- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Öğrencilerin sporla iç içe olabilmeleri amacıyla özendirici spor turnuvaları düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
28- Spor Komisyonu’nun “Yapılacak her binada Engelli Asansörü olmasının zorunlu hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
29 Spor Komisyonu’nun “Görme engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla barınaklardaki sahipsiz köpeklerin eğitilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
30- Spor Komisyonu’nun “Görme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla otobüslerde hangi durakta durulacağını haber veren anons sistemi kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
31- Spor Komisyonu’nun “Görme engelli vatandaşlarımız için alış-veriş merkezlerinin buna uygun olarak planlanması, engelsiz hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
32- Spor Komisyonu’nun “Okullarda sivil savunma dersleri verilmesi “teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
33- Spor Komisyonu’nun “Milli Eğitim Vakfı kuruluş günü ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmesi “teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
34- Spor Komisyonu’nun ”Enerjiden tasarruf elde edebilmek amacıyla sokak lambalarına güneş paneli takılarak elektriğin depolanması ve depolanan enerji ile akşam sokak lambalarının yanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
35- Yardımlaşma Komisyonu’nun “Şehrimizdeki park ve bahçelerdeki çocuk oyun alanlarıyla ilgili düzenlemeler yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
36- Yardımlaşma Komisyonu’nun “Parklarımızın korunması ve güvenliğinin sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
37- Yardımlaşma Komisyonu’nun “Fakir çocukların ayda bir sinema, tiyatro gibi sanatsal etkinliklerle katılımlarının sağlanması, kurumların bu desteği sağlaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
38- Eğitim Komisyonu’nun “öğrencilerin eğitim hayatları boyunca ulaşımlarının ücretsiz olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
39- Eğitim Komisyonu’nun “Veli Toplantısı gibi, Okul İdaresiyle Öğrenci Toplantılarının başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
40- Eğitim Komisyonu’nun “Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların eğitimine sağlanan katkının artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
41- Eğitim Komisyonu’nun “Görme Engelliler Okullarına Sesli Kitap desteği verilmesi için öncü olmamız” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
42- Eğitim Komisyonu’nun “Türkçemizin yabancı kelimelerden arındırılması “ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

08 ŞUBAT 2014 TARIHLI 4. GENEL KURUL KARARLARI

43- Çocuk Hakları Komisyonu “Okul Binalarının akıllı binalara dönüştürülmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
44- Çocuk Hakları Komisyonu “Verem hastalığı gibi çocukları da tehdit eden hastalıklarla ilgili olarak okullarda, ailelere de yönelik eğitimlerin verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
45- Çocuk Hakları Komisyonu “Okullarda çocukların enerji tasarrufuna yönelik projeler üretmesini teşvik eden yarışmalar düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
46- Çocuk Hakları Komisyonu “Çocuklar için daha fazla kamp ve spor alanı yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
47- Basın Yayın Komisyonu “Doğal yaşamın, doğa sevgisinin yakından öğrenilmesine imkan tanıyacak Çocuk köyleri kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
48- Basın Yayın Komisyonu “Sigara üretiminin durdurulması için gerekli girişimlerde bulunulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
49- Basın Yayın Komisyonu “Obezite ile mücadelenin hızlandırılması için okullarda sebze meyve ağırlıklı sağlıklı yiyeceklerin bulundurulması, sağlıklı beslenmenin özendirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
50- Çevre ve Sağlık Komisyonu “Ücretsiz spor alanlarıyla birlikte yüzme havuzlarının da açılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
51- Kültür Sanat Komisyonu “Van’da hala pek çok sıkıntısı bulunan depremzedeler için yardımların ve kampanyaların devam ettirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
52- Kültür Sanat Komisyonu “Çocuklara yönelik geleneksel el sanatları ve geleneksel müzik eğitimleri için kurslar açılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
53- Kültür Sanat Komisyonu “Çocuk Parkları’nda mini kitaplıklar eklenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
54- Kültür Sanat Komisyonu “Çocuk Parklarının iyileştirilmesi, güzelleştirilmesi“ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
55- Eğitim Komisyonu“Her çocuğa bir bilgisayar” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
56- Basın Yayın Komisyonu “Caddelere ve Parklara, bisiklet yolları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
57- Eğitim Komisyonu. “Çocukların yaşadıkları şehri daha iyi tanımaları amacıyla, okullarda derslerin bir parçası olarak, tarih - kültür programlarının eklenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
58- Eğitim Komisyonu “Okulların çevresine, ihtiyaç duyulan yerlere trafik lambaları konulması ve yaya güvenliğinin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
59- Eğitim Komisyonu “Okul önlerinde özel güvenlik ya da polis kontrolü sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
60- Çocuk Hakları Komisyonu “Okul önlerinde Üstgeçitlerin Arttırılması ” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
61- Eğitim Komisyonu “Verem hastalığına yakalanmış kişiler için, parasız hastanelerin çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
62- Eğitim Komisyonu “Okullarda, karnelerle birlikte verilen onur belgelerinin hak edenlere verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
63- Eğitim Komisyonu “Okullarda ana sınıfı ve birinci sınıflara yönelik oyun alanları, spor salonları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
64- Eğitim Komisyonu “Eğitime kalite getirilmesi amacıyla, sınıflara akıllı tahta sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
65- Basın Yayın Komisyonu “Okullarda uygulamalı olarak, acil durumlarda korunma ve afet bilinci derslerinin eklenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
66- Basın Yayın Komisyonu “Okullarda çevre dersleri konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
67- Çevre ve Sağlık Komisyonu “Fatih Projesi adıyla başlatılan ve her öğrenciye tablet verilmesini hedefleyen projenin hızlandırılması, yaygın hale getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
68- Çevre Sağlık Komisyonu “Sokak hayvanlarına ait barınakların çoğaltılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
69- Barış Kardeşlik Komisyonu “Suriye’li çocukların eğitimlerine devam edebilmelerine destek sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
70- Barış ve Kardeşlik Komisyonu “Görme engellilere navigasyon aletleri sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
71- Yardımlaşma Komisyonu “Enerji Tasarruf Yasası çıkarılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
72- Kültür Sanat Komisyonu “Yıkık dökük halde bırakılan gecekonduların kaldırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
73- Kültür Sanat Komisyonu “Okullarda BARIŞ Eğitimi verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

09 MART TARIHLI 5. GENEL KURUL KARARLARI

74- Kültür Sanat Komisyonu’nun “ Çanakkale Zaferi gibi büyük savaşlarımıza, tarihimize ışık tutacak, sergilemelerin yeralacağı merkezler kurulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
75- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Kanser Tedavisi olanlara psikolojik destek sağlayacak merkezlerin açılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
76- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Yaşlılara özel belediye otobüsleri olması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
77- Eğitim Komisyonu’nun “İhtiyacı olan okullara bilgisayar laboratuarları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
78- Eğitim Komisyonu’nun “Okullarımızda dağıtılan kaban ve montların daha özenli ve kaliteli seçilmesi, kız ve erkek öğrencilere ayrı renklerde verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
79- Basın Yayın Komisyonu’nun “Kütüphanesi olmayan yerlerde, çocuklara kitap okuma imkanı verecek gezici kütüphaneler oluşturulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
80- Basın Yayın Komisyonu’nun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, dünyadaki diğer çocuklarla ve meclisleriyle tanışmamızın sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
81- Yardımlaşma Komisyonu’nun “Okullara tasarruflu ürünler desteği sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğu kabul edildi.
82- Yardımlaşma Komisyonu ’nun “Su Tasarrufu bilinçlendirme kampanyası başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
83- Barış ve Kardeşlik Komisyonu’nun “Köylerdeki otobüslerin sayılarının arttırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
84- Barış Kardeşlik Komisyonu’nun “Kişilerin kendi mülkü olan bahçelerindeki ağaçların kesmelerine de kısıtlama ve denetim getirilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğu kabul edildi.
85- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “ Mahallelere ‘Ekmek Teknesi’ olarak adlandırılacak bayat ekmek toplama kutularının konulması”
86- Çevre Sağlık Komisyonu ’nun “Şiddet gören kadınların korunması için daha fazla çaba sarf edilmesi’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
87- Çevre Sağlık Komisyonu ’nun “Tüm gıda satış yerlerinde, ürünlerin son kullanma tarihlerinin düzenli ve disiplinli bir şekilde kontrol edilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
88- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Bilişim derslerinin okullarda, uygulamalı zorunlu ders olması “ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
89- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Okullarımızdaki kütüphanelerin çocuklara açık tutulması ve yıpranmış kitapların onarılması’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
90- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Ekmeklerin açık halde satışının yasaklanmasını, poşetlenerek sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi’ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
91- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Seçim Dönemlerinde özellikle okul çevrelerinde gürültülü yayın yapılmaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
92- Spor Komisyonu’nun “Okullarda tiyatro dersleri verilmesi ve tiyatro kulüpleri oluşturulması“ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğu kabul edildi.
93- Spor Komisyonu’nun “Toplumda sigara kullanımının azaltılması çalışmalarına, bağımlılığı olan anne, babalar için Sigara Bırakma Kamplarının eklenmesi “ teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğu kabul edildi.

06.04.2014 TARİHLİ 6. GENEL KURUL TOPLANTISI

94- Spor Komisyonu’nun “Eğitim kurumlarında, uygulamalı sanat eğitimi dersleri verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
95- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Belediyemize gelen yabancı konukların Çocuk Meclisi’ni tanımalarına ağırlık verilmesi, çocukların tanıtım görevlerinde yer almaları” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
96- Barış ve Kardeşlik Komisyonu’nun “ilköğretimdeki çocuklar için okullarda, hızlı okuma ve algılama dersleri konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
97- Barış Kardeşlik Komisyonu’nun “şehirlerarası otobanlarda dinlenme tesislerinin arttırılması; bu tesislerde, özel araç kullanan şoförler için de dinlenme odaları yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

98- Barış Kardeşlik Komisyonu’nun “okullarda öğrencilere verilen cezaların, derslerinden geri kalmalarına yol açmayacak biçimde uygulanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
99- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Köy Okullarına Kitap Bağışı Yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
100- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “ Yaşlıların hayatlarına daha fazla destek olunması, sosyal aktivitelere katılmalarının sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
101- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Belediye Otobüslerinin ve Şoförlerinin sıklıkla denetlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
102- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Okullarda, beden derslerinde engelli öğrencilerin engellilik durumuna uygun olarak, egzersizler verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
103- Kültür Sanat Komisyonu’nun “GDO’lu ürünlerin kontrol altında tutulması ve satışının engellenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
104- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Okuma alışkanlığını geliştirmek, okuma yüzdesini arttırmak için daha fazla çalışma yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
105- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Sağlıklı Yaşam ve Sağlık Bilgisi’nin seçmeli ve uygulamalı bir ders olarak tüm okullara konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
106- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Semtlerdeki nöbetçi eczane sayılarının arttırılması ve acil hallerde ilaçlara kolaylıkla ulaşmamız için çalışmalar yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
107- Basın Yayın Komisyonu’nun “Park ve Bahçelerin engelli çocuklar da düşünülerek yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
108- Basın Yayın Komisyonu’nun “Çocukların, tedavisi imkansız hastalıklara ya da sakatlıklara yakalanmaması için yeni doğan bebeklerin sağlık kontrollerinin dikkatli yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

04 MAYIS 2014 / 7. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI KARARLARI

109- Kültür Sanat Komisyonu’nun “Komisyon Toplantılarına üst üste Üç kez devamsızlık yapanların da Meclis Üyeliğinden çıkarılması kuralının, İç Tüzüğümüze eklenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
110- Barış kardeşlik Komisyonu’nun “Devlet Okullarına, El sanatları dersleri konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
111- Yardımlaşma Komisyonu’nun “Parklarda güvenliğin artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
112- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Tüm yolların, kaldırımların engelliler ve yaşlılar da düşünülerek yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
113- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Okyanusların ve Denizlerin Kirletilememesi amacıyla Bilinçlendirici Kampanyalar Başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
114- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Engelli vatandaşlarımız için otobüslerin giriş kapılarına özel bir mekanizma eklenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
115- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Otobüslerde, engelli kişilere ayrılan yerlerle ilgili kurallara uyulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
116- Basın Yayın Komisyonu’nun “Hayvan Barınaklarının sayılarının artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
117- Basın Yayın Komisyonu’nun “Okullarda Hızlı Okuma ve Anlama ile ilgili Seçmeli Dersler açılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
118- Basın Yayın Komisyonu’nun “Üst Geçitlerin Asansörlerinin Hep Çalışır Durumda Olmasının Sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
119- Basın Yayın Komisyonu’nun “Görme Engelli kişiler için kaldırımlara konulan sarı şeritlerin kuralına uygun biçimde durması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
120- Basın Yayın Komisyonu’nun “Tüm Kütüphanelerin, görme ve işitme engelli kişilere de uygun olarak düzenlenmesi, onların da yararlanacağı yayınların kitapların bulunması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

01 HAZİRAN 2014 / 8. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI KARARLARI

121- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Çocukların pasif bir kullanıcı olarak, Savaş Oyunları oynamak yerine; kendi Bilgisayar Oyunları hazırlamayı, yazılımlarını ilköğretimden itibaren öğrenecekleri bir eğitimin başlatılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
122- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Tüm Gazetelerle birlikte Çocuk Gazetesi de çıkarılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
123- Çevre Sağlık Komisyonu’nun “Çizgi filmlerde yaş sınırının belirtilmesi ve okul öncesi çocuklar için olduğu kadar, ilk ve orta öğretimdeki çocuklara da uygun çizgi film kahramanları olan filmler yapılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
124- Barış Kardeşlik Komisyonu’nun “Okullarda güvenliğin arttırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
125- Yardımlaşma Komisyonu’nun “Ankara’da Çöp Bırakma Saatlerinin Düzenlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
126- Barış kardeşlik Komisyonu’nun “Gazetelerde, çocuklarla ilgili olumlu haberlerin sayısının artırılması, çocuklarla ilgili hep olumsuz haber verilmemesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
127- Barış kardeşlik Komisyonu’nun “25. Kareler, sübliminal mesajlar, bilinçaltını etkileyen uygulamalar hakkında hepimizin bilgilendirilmesi ve bu tür uygulamalar varsa daha iyi denetlenmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
128- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Sitelere, ayrıştırma ( geri dönüşüm ) kutularının konulması ve düzenli olarak toplanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
129- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “medyanın etkileri hakkında bilgileneceğimiz, medya okuryazarlığı derslerinin okullarda zorunlu olarak konulması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
130- Eğitim Komisyonu ’nun “Kitap Okuma alışkanlığımızı artırmak için, okullardaki serbest etkinlik saatlerine geçerken “haydi çocuklar kitap okumaya” sesi veren zillerle çağrı yapılması “teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
131- Eğitim Komisyonu’nun “Medyanın çocuklar üzerindeki etkilerini daha iyi ve bilimsel açıdan değerlendirmek amacıyla, RTÜK gibi kurumlarda daha çok psikolog ve sosyolog çalıştırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
132- Eğitim Komisyonu’nun “Çocuk Parklarındaki oyuncakların tamir edilmesi, bozuk ve kırık bırakılmaması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
133- Çocuk Hakları Komisyonu’nun “Okulların, Çocuk Meclisi’ni yakından tanımaları için Çocuk Meclisini ziyaret etmelerine fırsat verilmesi; gelemeyenler için canlı yayın imkanı sağlanması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
134- Basın Yayın Komisyonu’nun “Çocuk kaçıran kişilere verilen cezaların artırılması” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.
135- Basın Yayın Komisyonu’nun “Televizyon programlarında, örf, adet, gelenek, göreneklerimizi, toplum içinde yaşama kurallarını anlatan programlara daha çok yer verilmesi” teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.